Kontakta oss.

Vid eventuella frågor gällande våra olika tjänster och liknande kan du alltid skicka in ett mail via detta formulär

FAQs.

Kortfakta

Vi är en driven grupp av tekniker som alla strävar efter att bli bättre och hjälpa våra kunder.

Grunden av AIT kommer via IT i sjukvården, vi brinner för att underlätta för vården.

Vi försöker alltid hitta kostnadseffektiva lösningar, det innebär att vi måste själva hela tiden vara i framkant med all ny teknik.

Flexibilitet är en av våra stora styrkor, genom att vi har tekniker med egna bilar så kan vi oftast lösa allvarliga problem på kort tid.

Mångfalden bland våra kunder gör att vi känner till väldigt många olika system/lösningar.

De som börjar på AIT arbetar som regel kvar, då vi har låg personalomsättning så sparas kundkännedomen internt.

Det skulle vara fel att inte ha några svagheter.

Då vi arbetar proaktivt med kundernas system/datorer så kan det ibland gå lång tid mellan vi pratar med kunden och när kunden då kontaktar oss så kan det uppfattas negativt att vi inte direkt har 100{599e54594a9eb270438c431caac2d44b4952329d59bd5f4464befe7c944fac0f} koll, detta är något vi försöker arbeta med internt för att ALLA kunder ska känna sig sedda och uppskattade.

Då våra kunder har en stor flora av system så kan det vissa gånger blir lite personalberoende hos oss så vi arbetar mycket med internutbildning eller internt spridande av kunskap.

Sen är vi alla människor och så måste det få vara, vi har känslor och vi kan även ha dagar då det privat inte varit på topp och för att detta inte ska kunna spegla sig mot kunderna försöker vi samtala internt och stötta varandra, men vi vill inte ha en support full med ”robotar” utan lite människa måste vi ha med i samtalen.

AIT kommer under de närmaste åren gå ifrån egen hosting och titta på en ny paketering med hjälpa av SaaS tjänster, detta på grund av att på sikt kommer inte alla företag behöva ha egna servrar.

Mycket fokus kommer bli på säkerhet/klienthantering för om en server inte hanterar säkerheten måste system på datorerna/mobilerna hantera säkerheten.

Det ligger i molnet eller det är en molnlösning kan man höra som kund men vad är detta moln för något?

Vi har många moln på vår hemsida, hemsidan ligger på våra servrar i en serverhall, är vår hemsida en molnlösning då?

 

Både ja och nej skulle jag säga, besökaren vet inte var hemsidan är men jag vet var den är så för besökaren är detta en molntjänst men för mig så är detta en servertjänst, en server jag måste uppdatera, har diverse säkerhetstjänster på, en server jag måste serva och supportera.

Molnet har nog alltid funnits men det har blivit ett populärt ord, molnet skulle kunna översättas till ”någon annan ansvarar för data”

 

Det finns en del krav på detta till exempel GDPR har vissa krav men det kan även vara bra att veta för dig som kund var din data är lagrad och hur länge den lagras.

vi försöker alltid att lagra data inom Sveriges gränser och vi har våra driftcenter i Sverige men vissa backuptjänster lagras i andra europeiska länder, Microsoft kan lagra data på Irland eller andra platser, under 2022 så kom möjligheten att flytta datat till Svenska Microsoft servrar och det ville många av våra kunder att vi hjälpte dem med.

Fungerar din dator för det som den ska användas till så kan du använda den till datorn går sönder men var noga med att spara eventuella filer etc på en plats där det finns backup eller på en molnlagringsplats.

Det finns fördelar att byta ut datorer med jämna mellanrum, detta för att hålla datorparken enhetlig och hållbar, garanti för företagsdatorer bör vara 3 år.

När bytet ska ske så kan vi köpa tillbaka er äldre hårdvara, då gör vi dels en bra sak för miljön och vi kanske kan hjälpa till så en student har råd med en dator.

Vi skulle inte klara oss utan att samarbeta med andra företag och leverantörer så till alla berörda vill vi tacka för att ni finns.

Några Frågor?

Hör av dig till oss.

  • Hägervägen 78,
    122 39 Enskede
  • Växel: 08-408 054 80